2010. április 26., hétfő

LINDA, a zombi, a róka meg a palacsinta! (30.)


ZIMÁNY LINDA: megnézem milyen új film megy a moziban... háááááát....ezt a REC nevezetű horrort láttam már vki?a 2. része megy a moziban..elég félelmetesnek tűnik... Kismalac megdobja a rókát palacsintával...erre a róka:.. Ez most szándékos volt???erre a malac: ...nem lekváros....:))))))))))))))

Egy riporternő és operatőre egy csapat tűzoltót követnek az éjszakában, hogy műsort készítsenek a munkájukról. Eddig nem valami ütős sztori és a folytatás is elég szokványos. Az egyik bevetésen jön a „hűű de nagyon megijedtünk” váratlan esemény! Ami jelen esetben egy öreg nő harapása az egyik tűzoltó testébe. A legnagyobb gondot az is okozhatná, hogy a kivehető fogsor beleragad a sebbe és nem jön a gyors tetanusz injekció, de itt más lesz a műsor. Amikor a rendőrség karanténba zárja az épületet, a lakók, a stáb és a tűzoltók is csapdába kerülnek. Amikor azt gondoltad, hogy elég vér folyt, akkor kezdődnek el az igazi borzalmak! A házba állig, meg az álluk felett is felfegyverzett kommandósok érkeznek és bekísérnek egy orvost, aki vérmintát szeretne venni a fertőzést elindító lánytól. A vérszomjas zombiktól telepakolt épület azonban nem lenne a helyszíne egy horrorfilmnek, ha nem a szokásos forgatókönyv zajlana és a kiscserkészeknek is a túlélésért kell küzdeniük.

Ha az első részre vagyunk kíváncsiak, akkor ne várjunk valami nagyon eltérő sztorit. REC 1 versenyen kívüli bemutatója 2007 augusztusában volt a 64. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon és semmivel sem leszünk okosabbak, ha megnézzük a REC 2 előtt. Szóval Linda legyél nyugodt, nem sokat vesztettél azzal, hogy nem láttad. Bár biztos okozott valamiféle frusztrációt, ha már vicceket kell felhígítanod az üzeneteidet. Nem tudom ki mennyire szereti a horrorfilmeket, de ezeket az átlagos, jön a fertőzés és aztán a horda szétkapja a városlakókat zombis történeteket, meg a tízen bennrekedtünk és nagyon ki kellene jutni félék nem nagyon tudnak lekötni. Régen még élveztem a rémmeséket, de legutóbb nagy csalódás ért. Minap megkaptam DVD-n a gyerekkori rémálmokat okozó izgalmas sorozatomat, amiért még a diszkót is megállítottuk annó, hogy egy vacak VHS kópián láthassuk, ahogy Freddy Krueger a hamburger, a Rémálom az Elm utcai álomlény gyilkolásszon egy kicsit. Annyira nevetségesek és átlátszóak voltak a trükkök a mai szemmel, hogy sírni tudtam volna a röhögéstől. Gondolom ezért is készült remake belőle, illetve a hoki kapus maszkos, soha meg nem ölhető Jason-nel is összeeresztették 2003-ban, mint a Nyolcadik utast a Predatorral. Mindegy a lényeg, hogy ma is készülnek érdekes zombis történetek, mert nekem tetszett a Kaptár, meg a Will Smith-es Legenda vagyok. (Az utóbbinak 2011-ben várható a folytatása.) De engem már a Fűrész "akárhanyadik" része se tud a mozi pénztárhoz vonzani és kifejezetten gyűlölöm, a fiatal szép, de buta lányokat gyilkolászó sorozatgyilkos filmeket is. Egyrészről baromira idegesít, hogy minden részben van egy olyan jelenet, amikor a gyámoltalan, sikítozó lány leüti a gyilkost, de ahelyett hogy addig ütné, amíg tatár beefsteak nem lenne belőle, szépen otthagyja és az meg mindig felkel és folytatja tovább a hajkurászást. Természetesen a szőke csaj, csakis az erdőbe fut és a gyilkos, mindig ismer egy rövidebb kerülő utat. Biztos, hogy lesz benne két kamatyoló tini is, akit szex közben ér el a vég, és úgy mennek el, hogy még nem mennek el. Na és persze, az a gyilkos akire senki nem gyanakszik. Ha pedig valami hatalmasat akarunk csavarni a sztorin, akkor berakunk néhány UFO-t, vagy genetikai kísérletet, netán kiírtjuk a várost. Végül is mindegy. Addig nincs gond, amíg valaki be nem kattan, mint ahogy néhány diák tette azt az USA-ban. Annyira beleélték magukat egy mozifilmbe, meg az azt megtestesítő videójátékba, hogy nem csak a Joystick-kel kezdték irtani a diákoknak látszó idegeneket, akiket megfertőzött egy mutáns faj, hanem a saját középiskolájukban is. Élőben. Szóval nem tudom, akkor inkább már a viccek. Az is halálos, ha ilyen vacak, de legalább nevetve halunk meg!

NEKED MELYIK A KEDVENC HORROR FILMED?

1 megjegyzés:

Judyty írta...

Nem igazán kedvelem a horror filmeket, inkább mással emelem az adrenali szintemet, mint holmi véres agyszüleményekkel, amelyeken az ember lerágja a körmeit félelmében vagy bebújik a takaró alá és onnan kikandikálva várja a végét, egy kis megnyugvást.Ami aztán nem sokáig tart, mert jön az újabb szörnyűség, ami megrettent és már a lábadról is el kell kezdenek a körmöt rágni!Első ilyen filmélményem a 8. utas volt, ha lehet azóta is kerülöm az ehhez hasonlókat. Hogy mit nézek helyette? nem árulom el, mert túl.........-nek tűnnék. Így hát mindenki eldöntheti milyen film fér bele az érdeklődési körébe. Sajnos szomorú, hogy a valóságban, az életben folytatódnak.Nem is az a kérdés, hogy ki szereti a horror filmeket, hanem az, hogy miért??????(mert le lehet rágni a körmét...)