2010. április 12., hétfő

LINDA kétszer ment el! (15.)


LINDA: Moziban:)Czukorshow megint:)

Linda, te aztán szeretsz moziba járni. Igaz hogy csak olyan filmet nézel meg, amit én tuti nem, de legalább van, amit kétszer is. Bizonyára nagyon jó film lehet ez a cukormáz, mert ismét jegyet vettél rá. Sajna már megint fogalmam sincs miről beszélsz! Várj, képzem magam a NETEN!

Megnéztem a kritikákat!


Kelemen Orsolya ( http://www.revizoronline.com)
így ír a filmről: A stáb főszereplői, a fekete terepjáróval közlekedő, kínos angolsággal kommunikáló producer (Árpa Attila), a nagy kertes házában boldog családi életet élő, feleségével gügyörésző, fehér Audis műsorvezető, Czukor Milán (Czukor Balázs) sem lopják a szívünkbe magukat. Nemcsak a stúdió világa, az egész közeg intoleranciát sugároz: a bedugult városban taxival utazó animátornak (Simicz Sándor) végig kell hallgatnia a taxis melegek elleni kirohanását. A stúdióban is hatalmi játszmák folynak, a stáb tagjai előszeretettel alázzák a szervezeti hierarchiában alájuk tartozókat. Kicsit erkölcstelen, kicsit hátborzongató. A történet azonban kibillen a szokásos mederből, és Milán egyre kevésbé képes kézben tartani a műsort. Teszi, amit mondanak neki, de nem különösebben hatják meg az események, hiszen ez is csak egy műszak a sok közül.
A bevezető jelenetek közeli plánjait és hosszú snittjeit felváltó, forgatást jellemző képi világ remekül imitálja a kibeszélő show-k közegét, a kereskedelmi csatornák jól ismert műsorait. A műsor szereplői azonban összezavarják a valóság show illúzióját.

Na eddig baromi nagy kedvet kaptam hozzá!!! Linda neked mi tetszik benne??? Talán a kritikus nem ért hozzá! Akkor nézzünk egy másikat:

LAVICSKA ZSUZSANNA (Origó filmklub) Dömötör Tamás személyes médiakritikai penzumát egyedi formában, Füst Milán Boldogtalanok című művének visszabulvárosításával, egy fiktív kereskedelmi televízió képzeletbeli kibeszélőshow-jába illesztésével abszolválta. De hiába villantja fel a Czukor Show a cinikus médiamunkásokkal teli, profi módon köznép-alázó gépezetét, és hiába pompázik Árpa Attila teljes fényében a kitalált médiaparadicsom egén, a film csak egy vászonra nagyított tévéműsorrá laposodott, ügyesen bekeretezett látleletként végzi. A Czukor Show eredetileg színdarabként kezdte pályafutását, és elképzelhető, hogy a kibeszélőshow műfajának színházi közeggel történő vegyítése egy sajátos hangulatú, eredeti világot szült. A filmben azonban ennek a megtermékenyítő együttállásnak bottal üthetjük a nyomát.

LINDA, lehet hogy neked jó az, ami lapos, fiktív látlelet, melyben bottal üdülhetjük nyomát az eredetiségnek! Pedig te nem ilyen vagy. Laposnak egyáltalán nem nevezhetlek, bár volt idő, mikor te voltál a magyar Britney, de ma már nem vagy fiktív látlelete a görbe utat bejárt énekesnőnek. Eredeti vagy és népszerű, csak a film ízléseden kell még csiszolgatnod. Bizonyára ott integettél április 3-án a Cinema City Allee-ban ahol az alkotóival és főszereplőivel találkozhatott a közönség.

TE LÁTTAD A CZUKORSHOWT? NEKED MI TETSZETT A FILMBEN??

Nincsenek megjegyzések: