2010. április 27., kedd

LINDA az esőben együtt volt a kocsijában Jay Sean-el! (32.)


ZIMÁNY LINDA: Valaki magyarazza meg ezt az idojarast..fel oraja meg 25 fok napsutes 30 perc alatt 13 fok lett es zuhog az eso..
Eees persze az esotol a forgalom is megbenul Pesten vmi szamomra erthetetlen modon:DD de ezt 3 perc alatt produkaljak:DDD
Hat meg az eso hagyjan de a 30 perc alatti 12 fokos homerseklet csokkenes sztem aggaszto es elegge nem normalis errefele a nap kozepen..
Na sebaj addig marad nekem Jay Sean a kocsiban:) (L)


Az ügyletes szépfiú, akivel Lindának a zuhogó esőben várakozva be kellett érnie a kocsiban, nem más mint Jay Sean, a brit énekes-dalszerző, rapper , beatboxer és zenei producer. Mivel Zimánykával egyet kell értenem az időjárással kapcsolatban, miszerint meg van bolondulva, azért erről mégse írnék most cikket. Milyen dolog lenne az?? Egyrészről itt helyeselgetnék, meg filozofálnék arról, hogy valószínűleg vagy a 2012 világvége előszele fúj, vagy csak szimplán becsavarodott Földanyánk szelleme attól, ahogy kiszipolyozzuk a mi ki kedves kék bolygónkat. Írhatnék arról, hogyan nem törődünk a jövőjével, a végletekig kibányásszuk az ásványkincsét, kipusztítjuk az állatokat, szennyezzük a környezetünket, kivágjuk az őserdőket, feléljük a tartalékokat, és még akkor se döbbenünk rá, hogy milyen kis pont vagyunk a világmindenségben, mikor egy nyamvadt kis vulkán 5 nap alatt térdre kényszerít minket, embereket. De minek írjak. Amíg a pénz, az olaj és a napi megélhetés a fontos világszerte, akkor ki fog törődni azzal, hogy a gyerekeink mit örökölnek. Lehet hogy jót tenne egy kis világkatasztrófa, hátha a megmaradt emberek tanulnának a múlt hibáiból. Bár ez is hiú ábránd lenne, mert az ember soha nem tanult egyetlen háborúból vagy ketté tőrt hajó olajszennyezéséből. Így jobb ha én is homokba dugom a fejem, vagy zenével tömöm be a fülem. Így folytatnám a könnyebb témával, a jóképű csávóval. Jay Sean szólókarrierje 2004-ben kezdődött a kritikusok által elismert debütáló albumával a „Me Against Myself”-el, amely csak mérsékelt sikert aratott az Egyesült Királyságban, de több mint kétmillió példányt adtak el szerte Ázsiában belőle. Az pedig még gombócból is sok!! Saját kiadót is alapított, de igazán 4 éve tért vissza, amikor az UK-ban és több kelet-európai országban is vezette a slágerlistákat. 2009-ben, adta ki az amerikai debütáló kislemezét, a " Down "-t mely sokáig vezette a Billboard Hot 100-at , így ő lett az első dél-ázsiai eredetű zenész, aki hatmillió példányban kelt el világszerte Amivel persze a legsikeresebb brit / európai férfi előadó az amerikai zenetörténelemben is. Tehát reméljük hogy, egyszer csak kisüt a nap, és talán fény gyúl az emberek agyában is. Mert ez így nem mehet tovább! De a zene szólhat!!

TE SZERINTED MEDDIG LEHET KISZIPOLYOZNI A FÖLDÜNKET?

1 megjegyzés:

Judyty írta...

Ha már a szipolynál tartunk.
A szipolyok
Június elején szerte az adai határban, az árpa és búzatáblákon, hol tömegesebben, hol gyérebben láthatók a szipolyok. Ezek a jellegzetesen sárgásbarna, vagy sötétbarna színezetű, 10-15 mm-es bogarak a cserebogárfélék alcsaládjába tartoznak és az érésben lévő búza-, rozs-, vagy árpaszemet fogyasztják. Kedvenc tartózkodási helyük az ecsetpázsitfélék nyíló bugás virágzata is. Tömeges fellépésükkor érzékeny veszteségeket okoznak a gabonában. Oroszországban némelyik évben sok százezer hold rozsvetést tett tönkre; hazai kártétele kisebb, de a régebbi időkben sem volt lekicsinylendő. Nálunk legnagyobb kártevő az osztrák szipoly (Anisoplia austriaca Hbst.), egy fekete, fémeszöld vagy bronzoszöld bogár, sárgásbarna vagy fekete szárnyfedőkkel, a sárgásbarna szárnyfedőket a pajzsocska körül gyakran nagy fekete folt díszíti. Társai a kártevésben a széles szipoly (A. lata Er.), a rozsszipoly (A. segetum Herbst), a gabonaszipoly (A. tempestiva Er.), a keresztes szipoly (A. cyathigera Scop.) és a felemás szipoly (A. dispar Er.).
Anisoplia austriaca - osztrák szipoly. 13-15 mm. Feje és nyakpajzsa sötét, zöldes fényű, szárnyfedői vörösesbarnák. A fejpajzs orrszerűen meghosszabbodott. Karmai a testhez képest aránytalanul nagyok. A lárva fűfélék gyökerén rág, egy, ritkán két évig fejlődik, a kifejlett bogár májustól június közepéig rajzik. Tejes, érőfélben levő gabonaszemeket fogyaszt.
Nyilván a szipoly táplálkozási módjából alakult ki a szipolyoz szavunk is, ami – legegyszerűbben mondva – élősködőt jelent.
Ki tudná azt megmondani, meddig tartanak még ilyen nagymértékű fogyasztás, kiaknázás, felhasználás mellett Földünk kincsei?????
Reméljük, mi már nem tudjuk meg -de ha mégis jön a világvége....????? Belegondolni abba lehet, hogy a következő nemzedékeknek mi marad, mi jut örökül, de nem hinném, hogy elvesznek. A múlt mintájára felfedezik és alakítják majd a számukra élhetőbb Földet, csótány módjára alkalmazkodnak a változó körülményekhez. Mert másként nem maradnak életben! Azt viszont akarják!!!