2010. április 17., szombat

LINDA a gátakon és a pálinkás csontváz esete (23.)


ZIMÁNY LINDA: Kiontott a Hernad.. http://tweetphoto.com/18778362
Gatepites...az egesz uton a Hernad folyik itt megyunk at kocsival de izgiiii!!! http://tweetphoto.com/18778844
Meg banyaban is jarok mindjart!annyira gyonyoru helyek vannak az orszagban!!imadom!! http://tweetphoto.com/18783975 Es kepzeljetek allitolag van egy csontvaz a banyaban arrol hires akit a kezeben egy palinkas uveggel talaltak meg..nagyon durva.nem?
http://tweetphoto.com/18784480 Na ez a morbid es tenyleg itt van a banyaban...najooooo!es beszivtam hogy (cont)



Van egy mondás, hogy olyan csúnya, hogy ha lemegy a bányába feljön a szén! Lehet, hogy ennek a fordítottja is igaz, mármint hogy annyira szép Linduska, hogy ha lemegy a bányába, akkor áradni fog a Hernád! :-))))
Kárpát-medence vízgyűjtő terültén nagyobb mennyiségű csapadék esik le, akkor a folyóinkba ömlő többletvíz teszi próbára gátjaink teherbírását, de amikor ezt még tetézi, hogy a helyi csatornák vízbefogadó képessége is eléri a lehetősége maximumát, akkor bizony az utcákon is hömpölyöghet az áradat. Sajnos az utóbbi évtizedben meglepően pusztító erejű viharokkal kellett szembesülnünk. Jégesők, hirtelen leömlő 30 centis eső, forgószél, szélvihar. Bár a Hernád felső szakaszain apad, az alsó szakaszain viszont még árad. Böcs községet valósággal kettészakította a folyó, Nagykinizsnél pedig átszakította a nyári gátat a hömpölygő ár ezért Linduskánknak nehéz lesz az átjutás, hisz több útszakasz továbbra is járhatatlan. Talán azt gondolta szőke hűsünk, hogy ha nem lehet felül átkelni, akkor megpróbálja alul. A bányán keresztül! Ahol valóban van egy vitrinbe zárt csontváz, pálinkás üveggel a kezében, de ez akár lehetne egy magyar szimbólum is. Nagyjából csont soványak lehetünk az általános bérek alapján és mivel másunk sincs italba folytjuk bánatunk! De még szerencse, hogy legalább a magyar sírva vigad. Viszont lehetséges, hogy eltévedtél? Merthogy a bányába mentél le és Európa közepén jöttél ki? Zimány Linda: Most meg Európa mértani kozepen vagyok:)dejoo!
Ha valaki nem tudnék miről beszélek, akkor jobb, ha meghallgatja LINDA tanárnő Földrajzóráját: KEDVES GYEREKEK, Tállyán található Európa mértani közepe, 1992-ben mérték ki szakemberek. A sziklatalapzatra helyezett, fából készült, mintegy 4 méter magas szobor egy főnixmadarat ábrázol. A 2000-ben felállított alkotást az ukrán Volodimir Scsur, a tállyai Közép-Európai Művésztelep és Szabadiskola rendszeres résztvevője készítette. http://www.civertan.hu/legifoto/legifoto.php?page_level=725

HOLNAP EBBŐL DOLGOZAT LESZ, szóval visszakérdezem!

Nincsenek megjegyzések: