2010. április 24., szombat

LINDA pókerrel küzd a rák ellen! (29.)



ZIMÁNY LINDA: büszke vagyoka páromra,most a rákos gyerekekért pókerezik éppen,egy jótékonysági rendezvényen..remélem sok pénzt nyer nekik!szurkoljatok! ami viszont elszomorít,hogy a kb 20an mentek el:(hol van ilyenkor a nagy magyar "sztár"pokertársadalom" többi része???!!! A merges tesver es a brother :) (L) http://tweetphoto.com/19512552 jó reggelt:)milyen hideg lett már megint...szeretném,ha igazi tavasz lenne már,állandó 20 fokkal minimum:D

Kedves Linda! Azt nem tudom hogy párod mennyire sikeres a pókerben, de azt mondják, aki szerencsés a szerelemben, az nem szerencsés a kártyában. Én nem vagyok megszállott kártyás, s a baráti társaságom is inkább Rikizni szokott, ami az egyik legérdekesebb kártyajátékok egyike, de mégsem póker. Jó én tudom, hogy a rulett orosz változata, amit csőre töltött pisztollyal játszanak le, jobban megdobja az adrenalint, de a Riki se kutya. Nagyon jól kell taktikázni és figyelni a másikra. Sokáig azt gondoltam a pókerről, hogy ott csak a szerencse számít, hisz ha jó lapokat kapsz akkor nyersz, ha nem, akkor nem. Azonban ha ez így lenne, akkor a világ leghíresebb pókerjátékosai nem ilyen nagy százalékban lennének jelen a nemzetközi versenyek döntő asztalánál. Valamit tudhatnak! Persze sok minden kiszámolható a valószínűség számítás képleteivel és így egy-egy lapkombinációról azonnal kideríthető, hogy mekkora eséllyel pályázik a nyerésre. De a blöff, egy jól megkomponált emelés, vagy egy megtévesztő tekintet és hiába a jó lap, tévesen azt hisszük, hogy a másiknak még jobb lapjai vannak. Így aztán a póker egyszerre játék, szenvedély, harc és küzdelem, hatásgyakorlás az ellenfélre. Figyelem, összpontosítás, taktika, gyakorlott mozdulatok sokasága és persze minimálisan szerencse is. De a szerencse mit sem ér, ha nincs elég tudás, tapasztalat, és ha nem kellően erős magunkba vetett hitünk. Talán megengedik, hogy ezt hasonlatként a rákra is kiterjesszem. Nagyon szép dolog az, hogy ha kis dolgokkal is, de készek vagyunk segíteni olyan nemes ügyet, amivel akárcsak egy kis mértékben is növeli a rákos betegek életben maradásának vagy a gyógymód megtalálásának esélyét. Nem vagyok orvos, így nem adhatok tanácsokat, és nem ítélhetem meg teljes bizonyossággal, hol tartanak a kutatások, de pár dolog nagyon ígéretesnek tűnik. Eddig azt tudtuk, hogy a rák legnagyobb ellenfele a saját immunrendszerünk, de hallottam egy nyilatkozatot a pécsi orvostudományi egyetem rákkutatójától, aki 17 éve kutatja, mi okozza a tumor sejtek pusztulását. Kulcsár Gyula biokémiai és állatkísérletekkel cáfolta a tudomány mai álláspontját, hogy a szervezet az immunrendszerrel védekezik a rák ellen. "Az AIDS-esek immunrendszere összeomlik. Ha az immunrendszer védekezik a rák ellen, akkor minden AIDS-es abban halna meg. De ez nem igaz" – mondta a kutató.
Nagyon nehéz igazságot tenni, hisz hallottam kínai kísérletekről, ahol egy vírussal sikeresen küzdöttek meg a rákkal, Vannak magyar kézzelfogható eredmények, mint pl. celladam vagy a Culevit mely a visszajelzések szerint egyre több daganatos beteg használja itthon és külföldön a kemo- és sugárterápiás kezelések mellett, azok mellékhatásainak csökkentésére, a kezelések hatékonyságának növelésére valamint a betegek életminőségének javítására. Külföldről is jönnek hírek s több olyan készítmény van kísérleti stádiumban, melyek az epidermális növekedési faktor hozzákötődését akadályozzák meg a rákos sejten lévő receptorokhoz, így gátolva annak növekedését. Laikusként nehéz ezek között kiigazodni, s ha már megvan a baj, akkor az ember még nehezebb helyzetben van, hisz a gyógyulási kényszer, a kétségbeesés kuruzslókhoz is eljuttathatja. Ezért ahogy a pókerben, itt is a legfontosabb a támadás megelőzése. Ha megfelelő erővel emeljük a téteket, akkor a nyerő lapot birtokló bedőlhet a cselnek és a támadás nem ér el bennünket. A rák esetében is a legjobb út a megelőzés. Mindenkinek ajánlom, hogy menjen el az éves szűrővizsgálatokra, vigyázzon az UV sugárzással és egészségesen táplálkozzon. Mert egy erős immunrendszerre (sport), a sejtek falának megerősítésére (sok C-vitamin), hatásos vitaminokra (D-vitaim) és egészséges táplálkozásra (sok zöldség) mindenképpen szükség van. Kerülni kell a szabad gyökök elszaporodását és vannak homeopátias módszerek is. Sok ilyenről lehet hallani, én a spárga módszerről írok egy keveset. A US National Cancer Institute (US Nemzeti Rákbetegek Intézménye) általi jelentésben az áll, hogy a spárga a legmagasabban tesztelt növény, mely tartalmaz glutathione-t. Ezáltal sikeresen használható a rákbetegségek gyógyításában. A spárga tartalmaz egy bizonyos fehérjét, melyet "histones"-nek hívnak és aktív szerepe van abba, hogy megakadályozza a sejtek növekedését. Ez okból hiszem azt, hogy a spárga birtokol olyan anyagot, mely normalizálja a sejtek növekedését. Ezek a tulajdonságok szerepet játszanak a rákbetegség legyőzésében és az egész testre üdítőleg hatnak.
Nagyon fontos, hogy bárminemű kezelést, legyen az gyógyszeres, vagy természetes alapon nyugvó, kizárólag orvos vagy orvos természetgyógyász ellenőrzése mellett kezdjen el, de az amit már most megtehet az, hogy minden gondolatát az vezérelje, hogy egészséges. Hogy nem lesz rákos!! Ha pedig az, akkor gondoljon arra, hogy meggyógyul. Ugyanis, sok mindenre van magyarázat és orvosi ok-okozati összefüggés, de a lélek és a gyógyító energiák misztikuma kivételes gyógyulásokra adott már példát. Mint a pókerben, itt is fontos, hogy higgyünk magunkban, a gyógyulásunkban és lelkünket töltsük fel a pozitív energiákkal, melyben minden kis sejtünk azt kiabálja, hogy meg fogok gyógyulni, vagy nem leszek beteg!

Ti hisztek az akarat és a hit gyógyító erejében?

1 megjegyzés:

Judyty írta...

Én mindenképpen hiszek nemcsak az akarat, hanem a pozitív gondolkodás erejében is! Hit nélkül lehet-e élni? Biztos lehet, de az nem teljes élet, csak próbálkozás, éldegélés, kísérletezés.
"Hit, remény, szeretet."
"..mondottam ember küzdj és bízva bízzál.."
Nem véletlenül születtek ezek a tanítások. Sok élettapasztalatból, amit már megéltek előttünk oly sokan és átadják az utókornak a bölcseleteket! Aki megfogadja, az éli az Életét, aki nem , az mindig csak az éldegélés szintjén marad és csodálkozhat azon, ha számára az élet nem hoz semmi változást, semmi újat. Mert azért tenni is kell! Nem repül ám a sült galamb az ember szájába!
"Aki mer, az nyer",--akarattal, hittel, pozitív gondolkodással :akár csak éli az Életét, akár meggyógyítja saját magát vagy másokat.Mert sokan erre is képesek!