2010. május 6., csütörtök

ZIMÁNY LINDA kedvenc kocsija! (39.)




ZIMÁNY LINDA: ma a playboy car of the year díjátadón jártam Dominique barátommal és állandó sminkesemmel:)..rengeteg szép autó nyert..a újságban megtalálhatóak a nyertes autók...



de a kedvencem a még csak most érkező hyundai sport hybrid:)


Hyundai bemutatta új, i-Flow koncepcióját a kifutón, mely az "áramlástechnikai design" nyomvonal vezetési jegyeit viselni magán. Magyarul ütősen néz ki. Nem véletlen, hogy Lindának felkeltette a figyelmét, hisz róla köztudott, hogy szereti a szépet, a sportosságot, a fiatal dinamizmust és a környezett is védi. Így ez az autó valóban telitalálat volt nála. Ez a pofás kis verda nem éri el egy átlagos autó súlyát, így az energiahatékonysága nagyon jó. Az i-flow-ben egy kétfokozatú turbófeltöltéses 1,7 literes dízelmotor, (hatfokozatú kettős tengelykapcsolós sebességváltó) és egy Hyundai Blue Drive hibrid rendszer is működik. Az automatika lehetővé teszi, a lítium-polimer akkumulátorral hajtott elektromos motorok és a dízel kombinációját is, de persze külön-külön is használhatók. BASF vegyipari vállalattal együttműködve nagyon jó fogyasztási adatokat értek el Az elegáns, mondhatni avantgardos vonalai és az egyedi hajtási megoldása révén egyszerre csökkenti a CO2 kibocsátását és javítja aerodinamikai mutatókat.. Már a próbapadon van a további fejlesztés egy thermo-elektromos generátor, ami a kipufogógáz hőjét alakítaná át.

LINDA, ígérem ha veszel egy ilyen autót sokan fogunk követni! A kérdés, hogy mennyi lesz majd a benzin litere, meg egy áramfeltöltés költsége, mire Magyarországon megengedhetjük magunknak!?

TI SZERETNÉTEK EGY ILYEN AUTÓT?

Nincsenek megjegyzések: