2010. május 11., kedd

ZIMÁNY LINDA szerelmes az ujjába! (42.)




ZIMÁNY LINDA: meg én a szombati peaches and creamen az új tetkómmal:)

Sok mindenért dicsértem már Lindát, na de a tetoválásáért nem fogom. Ha fene fenét eszik, akkor se. Sőt még azt sem úszod, meg hogy ki ne fejtsem miért. Linda a BREATHE és a LOVE szót tetováltatta a kezére és az ujjára, ami engem a börtönökben divatos Ü.S.S és "a bal kezem kórház, jobb kezem temető"-s szöveg tetoválásokra emlékeztet. Ez még a hullaszínű körménél is gázosabb. Persze lehet hogy szerelmes az ujjába?? LOVE!!!!!Természetesen ízlések és pofonok, de ha a lányom egyszer egy ilyen tetoválással állítana be, akkor megnézhetné, hogy nekem milyen ízlésem van visszakézből. Nagyon sok szép nonfiguratív ábra van, de egy képes rajzi is lehet frankó. Legutóbb egy sportos férfi háton láttam egy gyönyörűen kimunkált Krisztus képet az ördöggel, ami nagyon tetszett. Félre ne értsd, nem én voltam a háta mögött, nagyon szorosan. :-))) Más kérdés, hogy én nem igazán szeretem a tetoválást, hisz olyan mintha össze lenne firkálva a szép hamvas bőr. Később ha meg már nem hamvas, olyan lesz mint a régi viccben. Amikor a pasinak már összemegy a férfiassága és nem látszik mi volt eredetileg rátetoválva és az összement ábra és szöveg félreérthető. Lindánál sem azt fikázom, hogy van tetkója, hanem hogy milyen!!! Az a baj hogy ezt is utánozni fogják a követői közül oly sokan, mint ahogy az órájával vagy a körmével is megteszik a tini lányok, csakhogy a ruhák lecserélhetők, a smink lemosható, de a tetkó örökre ott marad. Akkor is, ha később már nem tetszik.

Na de biztos lesz akiket a cikkem nem tántorít el, hogy összefirkáltassa magát, akkor legalább művelődjünk egy kicsit.

TETOVÁLÁS
A tetoválás szó eredete a tatau polinéziai szóra nyúlik vissza és Tahitiből terjedt el világszerte, s a világ szinte minden nyelvében azonos hangzású, de itt is vannak kivételek. (Tahiti: Tatau, Angol: Tattoo , Német: Tätowierung , Francia: tatouage , Olasz: Tatuággio , Spanyol: tatuaje , Brazil: tatuagem , Finn: Tatuointi , Észt: tätoveering ,Török: Dövme , Cseh: Tetování ,Román: Tatuaj , Creol: Tatouaz , Japán: Irezumi / Horimono , Izlandi: húðflúr , Grönland: Kakiorneq , Polinézia általában: Mana )

Sokak számára a tetoválás nem csupán divat, egyre többen vannak akik azért tetováltatják magukat, mert így akarják kifejezni, megvalósítani önmagukat. Minden egyes tetoválás egyfajta üzenet a külvilágnak, de a viselője számára is fontos mondanivalót hordoz. Van, aki egy tetoválás formájában örökíti meg az élete egy szakaszának végét. A médiának köszönhetően egyre elterjedtebb a tetoválás, de nem minden társadalmi rétegben. Az ügyvédek, üzletemberek körében tabunak számít a tetoválás
Aki éppen kacérkodik a gondolattal, de ebben még szűz, az bizonyára feltette magában az alábbi kérdéseket.

Fáj? Igen! De nem annyira, hogy ne lehessen kibírni. Vérzik? Ha nem vagy kipihenve és előtte ittál és még rá is segítettél pár kávéval, akkor igen. Mikor jó tetováltatni? Na legnagyobb nyárban akarj tetováltatni, mert biztos lehetsz benne, hogy sokkal jobban fáj és vérzik ráadásul a tetoválás színét is befolyásolja. A tetoválás divat?
A tetoválás nem divat. A divat változik, a tetoválás nem. Mióta létezik, emberiség az óta jelen van ez az igény az emberekben. Azonban valóban vannak divatosabb ábrák és egy-egy hírességet is sokan majmolnak. Vihetek saját mintát is? Sok tattoo művész örül is neki, hogy előre átgondoltan mész el a szalonba. De nem biztos, hogy elvállalják. Mi van, ha már később nem fog tetszeni? Na az nagyon gáz lehet! Ha nincs személyes kötődésed a témához, mert csak egy szép ábrát látsz benne, akkor bizony előfordulhat, hogy később már nem fog tetszeni. Éppen ezért fontos, hogy a tetoválás ne csak egy divatos motívum legyen, hanem a spirituális lényed visszatükröződése, megnyilvánulása. A divat változik a tetoválás örök! Persze lehet koptatósabb tetkód is, ami azért pár év alatt eltűnik. Igaz miközben kopik egyre gázosabb a minta.

TE MÁR MÁS TETKÓT TENNÉL MAGADRA, MINT AKKOR MIKOR AZ ELSŐT MAGADRA TETOVÁLTATTAD?

Nincsenek megjegyzések: