2010. május 17., hétfő

ZIMÁNY LINDA körmeit Picasso ihlette! (51.)




ZIMÁNY LINDA: Most sima rozsaszinek a kormeim:)))) http://tweetphoto.com/22567287


Kedves Linda!!! A híres festőknek is voltak korszakai. Picasso kék korszakát idézted a legutóbbi körmöddel.
Na jó zöldeskék, de kicsire nem adunk! Picasso kék korszakában Fernande Olivier lett a szeretője, és barátja lett Gertrude Stein amerikai író is. Oliver így emlékszik vissza Picassóra, abból a korszakból: „Alacsony, fekete, zömök, nyugtalan és nyugtalanító; a szeme sötét, a tekintete mély, átható, furcsa, már-már merev. Félszeg mozdulatok, nőies kéz, szegényes göncök, rosszul öltözöttség. Egy vastag, csillogó fekete hajtincs metszi keresztbe az értelmes és makacs homlokot”

Én nem is tudom, hogy jellemezzem a kék korszakodat. De értelmes és makacs homlokod neked is van és a hajtincsek is játszadoznak rajta. Még ráncok nem. Nőies kezed is van, de rosszul nem öltözöl, sőt vannak pillanatok mikor kifejezetten tudsz bomba csinos is lenni. De érdekes egy bomba vagy, mert nem te robbansz, hanem a férfiak körülötted. Igaz nem a ruha teszi az embert és ezt be is bizonyítottad a Play Boyban. 2 x is! Ott kiderült rólad, hogy ember vagy, mégpedig igen csinos ember. Sőt nő! Egyszóval kettősség jellemezte a „kék korszagod”, de most mégis örülök, hogy korszakváltás történt!

Minő véletlen vagy talán újjászületés, de Picasso benned él??? Mint ahogy neki is volt rózsaszín korszaka, hát neked is most az van!!! (Igaz volt egy kísérlet a vörös körmök felé...egy napig, de azt lemostad! Vörös korszak nem nyerő!!) Picasso a rózsaszín korszakában festette a Komédiások sorozatának képeit, a vándormulattatókat ábrázoló festményeit. 1906-ban primitivista képeket alkotott. 1906-1907-ben készítette el Picasso máig talán legismertebb képeit, a "Az Avignoni kisasszonyokat" (negrista periódus). Ez a női aktcsoport egy barcelonai nyilvánosház lakóira emlékeztette André Salmontot. (Ezt semmiképp se értsd magadra!) A Kisasszonyok a kései Paul Cézanne hatása volt és a fekete-afrikai környezet inspiráló tényezője.

Hát Linda!! Itt van a lehetőség, hogy most te is igazán eredetit alkoss, de ne feledd hogy a rózsaszín korszakból a negrista periódusba váltott át Picaso, szóval azért ne kövesd ennyire hűen a mestert, mert fekete körmökkel még Depeche Mode rajongónak néznek.

Picasso kubista korszakát nem említem, mert te a kockák iránt mindig is rajongtál!! Mármint a kockás hasakért! Mert a művészet és a szerelem a lelkeden van! Kubikusok meg úgy se érdekelnek. Se az építőipar. Csak a rózsaszín!!!

NEKED MILYEN KORSZAKAID VANNAK?

1 megjegyzés:

Judyty írta...

Ezen a héten : Jégkorszak 1, remélem nem jön a 2.