2010. május 17., hétfő

ZIMÁNY LINDA és NOÉ bárkája! (50.)



ZIMÁNY LINDA: Sztem vki kezdje el a Noe barkajat epiteni:)csak szoljon nekem, ha indulunk:)kosziii http://myloc.me/75vHi
Holnaputan megy az rtlen...azt mondja: mar 3 napja esik az eso...hat nem mondja:D kezdodik...:D http://myloc.me/78aWO


LINDA érdekes, hogy az özönvizet említetted, mert épp pár napja nézek utána egy érdekes hírnek, mai nagyon is kapcsolódik a gondolatodhoz. A teremtéskönyvében járatosak, de még az ateisták is hallottak Noé legendájáról.
„Eszerint Isten, megelégelvén az emberek gonoszságát, elhatározta, hogy mindent elpusztító özönvizet bocsát a Földre. Egyedül a 600 éves Noét kímélte meg háza népével, és két-két darab állattal a Föld minden fajából. Noé Isten útmutatásait követve egy 137 méter hosszú, 23 méter széles és 14 méter magas hajót épített, kívül-belül szurokkal kente be azt, valamint felül ablakot, oldalán ajtót vágott. Ezután negyven nap és negyven éjjel esett az eső, a víz csak hét hónap után kezdett apadni, amikor is a bárka fennakadt az Ararat-hegyen.”
Bár olvasni kör alakú szerkezetről is az újabb fordítások és kutatások alapján, de ettől is érdekesebb, hogy pár hogy műholdfelvételeken látható Noé bárkája? Legalábbis a National Geographic adta hírül ezt pár éve. Mindjárt leírom, hogy miért aktuális ez most.

A keresztény, a zsidó és az iszlám vallás is ismeri Noé és az özönvíz történetét. Már korábban is több utazó vélte látni az Ararat csúcsa közelében, a jégből és hóból kibukkanó fabárkát. Annak ellenére, hogy a bárkát régóta kutatják, – expedíciót indíttatott például az Ararat-ra az orosz Miklós cár 1916-ban, valamint a CIA is vizsgálódott -, tudományos érvényű bizonyítékokra eddig nem bukkantak. de hogyan is bukkanhattak volna, hisz baromi nehéz megközelíteni a helyet. Az Ararat 5.346 méter magas, 4.300 métertől fedi örök hó. A jégcsúcsot 44 négyzetkilométer, átlagosan 90 méter mély hótakaró borítja. Én voltam 5000 méteren és tudom milyen nehéz lélegezni a ritka levegő miatt és a hóban minden egyes lépés felér egy világcsúcskísérlettel. Na most itt tudományosan vizsgálgatni, kutatgatni, úgy hogy a szelek fújnak, lavinaveszély van és egyébként is mindent elborít a jég és a hó, nem éppen egyszerű vállalkozás. A feltételezések szerint az 1840-es nagy földrengés sem kímélte a bárkát, valószínűleg több darabra törhetett. A kutatók szerint reménykeltő viszont, hogy a műhold felvételeken vertikális és horizontális gerendák is jól kivehetők. 2003 nyara az elmúlt ötszáz év legforróbb nyara volt, így a hegy nyári olvadása is a szokásosnál erőteljesebb volt – valószínűleg ezzel magyarázható, hogy a korábbi felvételekkel ellentétben az új képeken egy fából készült, bárkaszerű képződmény látható.
Aztán egészen múlt hétig egész csönd volt az üggyel kapcsolatban és már-már azt hittem ez is csak kacsa, mint a Yeti és a többi láttam,, hiszem de nincs bizonyíték történet. Aztán derült égből a villámcsapás és a BLIKK nyúlfarknyi kis hírecskéje után HVG is elkezdett foglalkozni a témával. Sőt leközölte, hogy
Kínai kutatók azt állították,hogy az Ararát (törökül Agri) 4000 méteres csúcsán egy hajó faszerkezetének maradványaira bukkantak, amelyek a szénizotóp-vizsgálat szerint 4800 évesek, vagyis abból az időből származnak amikor a feltételezett bárkát vízre bocsáthatták.
"Nem vagyunk 100 százalékig biztosak abban, hogy a bárkáról van szó, de 99,9 százalékig igen" - jelentette ki az AFP-nek Hongkongban Jang Ving-csang (Yang Wing Chang) kínai dokumentumfilm-rendező, aki Noé Bárkája Nemzetközi Lelkészségek névre keresztelt, 15 tagú kutatócsoport tagja volt. A Biblia szerint Isten árvizet bocsátott a Földre, hogy megtisztítsa bűneitől, és felszólította Noét, hogy építsen bárkát, amelyre vigyen fel egy párt minden létező fajból. A víz visszahúzódása után bárka megfeneklett egy hegy tetején, amely az Ararát egyik csúcsa lehetett.
A múltban számos külföldi kutató, köztük James Irwin amerikai űrhajós, fordult meg expedíción az Ararát csúcsain, de a törökök most először keltek ki magukból ilyen látványosan!

Ertugrul Günay török kulturális miniszter az, aki mint egy elvetett borsó, kikelt magából és emlékeztetett rá, hogy a fadarabokat hétfőn egy olyan sajtótájékoztatón mutatták be Hongkongban kínai protestáns kutatók, akik egy nem engedélyezett expedícióról tértek vissza az Ararát hegyről. A beígért vizsgálata arra is kiterjed majd, hogy milyen alapon vettek részt az említett sajtótájékoztatón a török tisztségviselő Ankara engedélye nélkül.

Persze ez nem jelent semmit, hisz ki tudja milyen faszerkezetet találtak, de mindenesetre nagyon érdekes, mert én hiszem, hogy nagyon sok olyan dolog történt a földön 5-20 ezer évvel ezelőtti időszakban, ami még igazolni kell. Mert ki tudja talán mégis létezett MÚ az ősföld, talán tényleg volt egy földrész melyet Atlantisznak neveztek és ami egy kataklizma miatt egy nap alatt elsüllyedt el. Talán ha a Biblia bizonyítható és nem csak hihető, talán mi emberek is jobban betartanánk a 10 parancsolatot. Legalábbis két pontját mindenképpen. Ne ölj és szeresd felebarátodat. Mert szeretetre nagy szüksége lenne a világnak! Főleg egy esetleges újabb özönvíz idején!!

TE HISZEL AZ ÖZÖNVÍZBEN?

Nincsenek megjegyzések: