2010. december 19., vasárnap

Zimány Linda és a kesztyűdivat

KESZTYŰ

Manapság a kesztyűt kifejezetten funkciója miatt hordják: melegít, véd, vagy adott esetben tapad a kormánykerékhez. Pedig egy jól megválasztott kesztyű legalább olyannyira feldobhatja megjelenésünket, mint egy jó öv, vagy kalap.


Linda tudja ezt és nagyon sokszor jelenik meg úgy, hogy ruhatárából nem hiányzik ez a hangsúlyos kiegészítő...




Az ókorban a kesztyű, legfőképp az egyiptomiaknál a hatalom és az uralkodás egyik fontos jelképe volt. A nyugat-európai kultúrában csak később, a 7-8. században terjedt el, elsősorban az udvari és az egyházi vezetők körében.



A bőr és vívókesztyűk mellett hamarosan megjelentek a selyem-és vászonkesztyűk is a spanyol és a francia arisztokrácia körében. A legnagyobb áttörés azonban csak az újkorban jelent meg, mégpedig Erzsébet királyné kesztyűmániájának köszönhetően. A királyné kedvenc darabjait gyönyörű ékkövek és hímzések díszítették, és a kesztyű hamarosan diplomáciai eszközzé vált. A 19. században olvadt be a polgári viseletbe, elengedhetetlen kiegészítőként.





Lehet a kesztyű elegáns bőr, amit télen viselünk, vagy finom selyem, csipke, vagy lenvászon, amit melegebb időben, manapság ismét egyre inkább feltűnik a divathullámok kiegészítői között.


A legfontosabb kérdéskör a kesztyűkkel kapcsolatban is: mikor, mit és mihez… Engedjük szabadjára fantáziánkat, és ezúttal igenis vegyük fel a kesztyűt!

szöveg forrás http://www.style.hu


Képösszeállítás: Fullextra


Nincsenek megjegyzések: