
Minden kedves olvasónknak kívánjuk, hogy megélhessék a karácsony békéjét és semmivel össze nem hasonlítható hangulatát. Mert akár hiszünk akár nem, ezen a napon a velünk van a földöntúli szeretet és ezt vétek nem kihasználni. Nincs annál szebb, mikor láthatod a csillogást a szemekben, ahogy az ajándékodat kibontja a megajándékozott. Mert adni jó!
Kosztolányi Dezső – Karácsony
Ezüst esőben száll le a karácsony,a lámpafény aranylik a kalácson,
a kocka pörg, gőzöl a tejsűrű.
Kik messze voltak, most mind összejönnek
a percet édes szóval ütni el,
amíg a tél a megfagyott mezőket
karcolja éles, kék jégkörmivel.
Fenyőszagú a lég és a sarokba
ezüst tükörből bókol a rakott fa,
a jó barát boros korsóihoz von,
És zsong az ének áhítatba zöngve…
Csak a havas pusztán a néma csöndbe
sír föl az égbe egy-egy kósza mozdony.
Szellemes karácsonyt! Elemes zseblámpát, világító matracot, bort, búzát, békességet, porszívót meg turmixgépet, tűlevelű lóherét és Békés Boldog Szentestét!
RÉSZLETEK A http://www.karacsony.eu/ ról!
Betlehemezés
Kategória: Karácsonyi Szokások szombat okt 23,2010Luca Napja, Luca Széke
Kategória: Karácsonyi Szokásoktovább olvasom »
A visszamaradt zsiradékban a hagymát megpirítjuk, kevés liszttel megszórjuk és még pirítjuk, felengedjük kevés hideg vízzel, majd a vörösborral és felforraljuk. Sóval, citromlével, babérlevéllel ízesítjük, majd rászűrjük a halra. Sütőben 10 percig abáljuk, tetejét zöldpetrezselyemmel megszórjuk, főtt burgonyával tálaljuk. tovább olvasom »
Ponty Orly módra
A pontyfiléket sűrűn beirdaljuk, vékony csíkokat vágunk belőle, sózzuk, hűtőbe tesszük. A lisztet, tojást és a sört összekeverjük, úgynevezett sörtésztát készítünk.
Tejfölös Ponty
Kategória: Karácsonyi Receptek, Ételek, Sütemények vasárnap jún 20,2010Pulyka Hálaadásra
Egy tálba öntjük a zsemlemorzsát, a mazsolát a tojásokat és az előbbi zöldségeket. alaposan összekeverjük, majd megtöltjük vele a 5,5-6 kg-s pulykát.
Bedörzsöljük a pulykát fokhagymával, citrommal és besózzuk. 4-5 órán át sütjük úgy, hogy közben gyakran meglocsoljuk a kisült zsírral.
Karácsonyi Kalács
Az élesztőt kevés cukorral és a tejjel felfuttatjuk. A lisztet, a tojást, a sót, a cukrot, a felfuttatott élesztőt, a reszelt citrom héjat és a vaníliát jól összedolgozzuk. 10 percig kelni hagyjuk. Majd a vajat bedolgozzuk a tésztába. Újabb 15 percig kelesztjük. Összekeverjük a mazsolát, a cukrozott narancshéjat, mandulát, meghintjük rummal, majd gyors mozdulatokkal a tésztába dolgozzuk, ismételten 10-15 percig kelesztjük. tovább olvasom »






Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése