2010. október 7., csütörtök

ZIMÁNY LINDA segítene Kolontán


ZIMÁNY LINDA
  1. jó reggelt:)illetve nem olyan jó:(minden reggel egyre rosszabb híreket olvasok Kolontárról:((
  2. ....elkezdtünk oda is szervezkedni,remélem a héten összejön minden!


A vörösiszap csütörtökre elkezdett száradni, ennek következtében már a levegőben is érezhető - tudtuk meg helyszíni tudósítónktól. A helyiek elmondása szerint csípi a szemet és az orr nyálkahártyáját is. Az utak mentén nekiálltak kivágni a szennyeződött fákat. A rendőrség teljesen körbezárta a településeket és a környéküket, behajtani csak azonosítás után lehet. Az ellenőrzőpontoknál mindenkivel aláíratnak egy papírt , melyben elismerik, hogy tisztában vannak a belépés későbbi egészségügyi következményeivel és a terület veszélyeivel.

Kora délután már védőszemüvegeket osztogatnak, de tudósítónk elmondása szerint nincs elég, nem jutott mindenkinek. Hozzátette, hogy még 3 eltűntet keresnek és valószínűleg a falu szélén lévő 9-10 házban fogják megtalálni őket.


Az a hír járja, hogy 10-es helyett - ahogy azt a híradásokban mondták -13-as ph-értékű még mindig az iszap.

- A helyiek félnek bemenni a házaikba, olyan, mintha mindenki az utcán élne. Úgy érzik, nincs tovább itt maradásuk, ám nehéz hátrahagyni az eddigi életüket - mesélte tudósítónk.

A hétfői katasztrófában az eddig négy holttestet találtak meg, két nőét, egy babáét és egy 37 éves férfiét, három eltűnt embert még keresnek. A pokoli körülmények és a reménytelenség ellenére az emberek egész nap a portáikon takarítanak, mentik, ami menthető.


...további cikkek és ennek a cikknek a folytatása:

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/allati-veszhelyzet-a-voros-iszap-miatt-2030469/:

Nincsenek megjegyzések: